Wij werken samen met  verschillende voornamelijk Brabantse bedrijven

De Puurste Zuivel

 Ondernemer Carel van Acht zorgde dat ‘wildernishoeve Dungense Polder’ herschapen werd tot een steunpunt in de natuur. Tot een plek waar fruitbomen, wilde bloemen en dieren de mens tot rust laten komen. Deze boerderij ligt ingesloten tussen weilanden en akkers met uitzicht op de stad ’sHertogenbosch.

 

De koeien staan minimaal 220 dagen 15 uur per dag in de wei en zijn volledig grasgevoerd en zijn geselecteerd op hett A2A2 gen. De zuivel van A2A2 zuivelboerderij Dungense Polderis puur en natuurlijk koeienmelk, vrij van additieven en conserveringsmiddelen.

 

Niets toegevoegd en niets weggelaten gewoon zoals de natuur het bedoeld heeft.

 

De koeien worden volgens biologische richtlijnen gehouden en produceren 100% A2A2 weidemelk, waardoor al de zuivelproducten lichter verteerbaar zijn. 

 

 

Meer info: www.depuurstezuivel.nl

Naar bestellen: 

De Laarhoeve

 

De Laarhoeve is een zorgboerderij in het dorp Diessen. Met een unieke ligging aan de rand van de  bebouwde kom en het beschermde natuurgebied Diessens Broek en het riviertje De Reusel.De unieke  ligging van de boerderij inspireerde mij om in 2000 het ouderlijk bedrijf over te nemen en er een plek        van te maken waar mensen met een verstandelijke beperking zich kunnen ontplooien.

Dit is  gebaseerd op 4 pijlers.

De verbinding met natuur geeft deelnemers regelmaat en ruimte, waarmee we gedragsproblemen verminderen en voorkomen

 

De mogelijkheden van de medewerker staat centraal, niet de beperking

 

We behandelen deelnemers normaal waar het kan, en bijzonder als het moet

 

De  ontwikkelboerderij biedt zinvol werk en zorgt zo voor ontwikkeling en eigenwaarde van de deelnemers

 

Dit bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig zorg- en productiebedrijf met diverse activiteiten en ruimte voor 25 deelnemers. En is uitgegroeid tot een professioneel productiebedrijf dat streekproducten verwerkt voor veel regionale telers.

 

Meer informatie: www.delaarhoeve.nl

Naar bestellen:

De Kersenhof

Hubert Verschure teelt sinds 2002 op een gepassioneerde en eerlijke wijze zoete kersen. Samen  met zijn vader Bert en partner Janny zorgt Hubert ervoor dat u bij De Kersenhof  Raamsdonk al  ruim 10 jaar terecht kunt voor de allerlekkerste zoete kersen uit de  regio. Naast verse kersen  bieden zij producten aan die gemaakt zijn van hun eigen kersen, zoals  confiture, siroop, kersen op  zware siroop en ‘100% puur kersensap’,

 

Meer informatie: www.dekersenhof.nl

Naar bestellen:

Van Agtmaal

Van Agtmaal is een bedrijf dat walnootolie maakt volgens de traditie van de Franse 'Nuciculteurs'. In 2013 heeft van Agtmaal de eerste Nederlandse walnoten gekraakt van de Brabantse Wal.

 

Van deze noten werd olie gemaakt die zo lekker was, dat dit het startsein was om de Nederlandse watnootolie verder door te gaan ontwikkelen. 

 

Van Agtmaal haalt hun noten uit de streken:

 

- Brabantse Wal-

- Baronie van Breda

- Biesbosch

- Land van Heusdenen Altena

- Meierij van ’s-Hertogenbosch

- De Peel

- De Kempen

 

Naar bestellen:

Ramses Bier

Ramses Bier is een brouwerij in Hooge Zwaluwe met een brouwcapaciteit van 15 HL per brouwsel. De  brouwerij is ingericht met behulp van Crowdfunding. Ramses Bier heeft een missie en een passie:  Eigenwijs  bier brouwen voor de mensen die daar van houden. Alle Ramses Bieren zijn single hop, de  mout is  biologisch,  de hop nog niet. Indien mogelijk worden er lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft  ieder bier een  eigen,  unieke, uitgesproken smaak en kan iedereen genieten van een of meer vloeibare  snoepjes in zijn of  haar glas.  Proost!

 

Meer informatie: www.ramsesbier.nl

Naar bestellen:

't Meuleneind

De oorsprong van onze brouwerij ligt in het Zeeuwse Westkapelle. De brouwer groeide op als boerenzoon en verbaasde zich over de uitgestrektheid van de graanvelden, die elk jaar in augustus opgegeten worden door enorme dorsmachines. Hoe het geoogste graan zijn weg vervolgde en middels diverse processen z’n weg vond in de voedselketen heeft ons altijd geïnspireerd. De liefde voor bier en het ontrafelen van het mysterie rond het brouwproces bracht de verbinding tussen het groeien en bloeien op de Zeeuwse velden en het Brabantse genieten.

 

Het brouwen

 

Een paar jaar geleden begon het brouwen amateuristisch.  Het eerste brouwsel was een extract in blik met wat water erbij, waarbij de smaak wel wat te wensen overliet. Nu een aantal jaar later is wat begonnen is als hobby uitgegroeid tot een heuse brouwerij.  Op 25 maart  2017 is de eerste charge van 750 liter Halderbergs Blond gebrouwen. Inmiddels zijn ook charges van Halderbergs Weizen, Halderbergs Dubbel en Halderbergs Tripel gemaakt. Hoewel het brouwen en bottelen in Kaatsheuvel gebeurt, kent Halderberge dus nu zijn eigen biermerk.

Naar bestellen:

Olijck Charcuterie

We maken charcuterie en andere heerlijckheden, sinds 1 november 2013, in onze eigen worstenmakerij, niet ver van het Spaarne in Haarlem.

 

Allemaal volgens ambachtelijke receptuur en met zoveel mogelijk duurzame producten. We vinden het belangrijk dat dieren een olijck leven hebben en om die reden de herkomst van de dieren te weten. Verder voegen we veel vrolijkheid en af en toe een snufje ondeugendheid toe.

 

Want we geloven dat alles wat voortkomt vanuit vriendschap, vrolijkheid, dapperheid en integriteit, wel goed moet zijn.

 

Meer info: www.olijckcharcuterie.nl

Naar bestellen:

De Lange Hoeve

Herman en Mieke van den Heuvel wonen samen met hun  dochtertje  Anne wonen we een in 1968 gebouwde boerderij in  het Brabantse  Genderen. De vader van Herman is hier  begonnen als veehouder,  maar is uit liefde voor kaas begonnen  met het maken van  boerenkaas. Dat leverde snel heerlijke boerenkazen op, die al snel  naam kregen in de omgeving. Inmiddels hebben we als familie al 40 jaar ervaring met kaasmaken. Zelfs Anne maakt al kaas! De Lange Hoeve staat in een rivierengebied: het land van Heusden en Altena. Het Land van Heusden en Altena wordt  begrensd door de Merwede in het noorden, de Afgedamde Maas  en het Heusdensch Kanaal in het oosten, de Biesbosch in het  westen en de Bergsche Maas in het zuiden. Al die invloeden zorgen voor een bijzondere samenstelling van de kleigrond waar onze koeien op grazen. Het verse gras dat op die grond groeit, is heel belangrijk voor onze boerenkaas. Het zorgt namelijk voor die lekkere zachte en smeuïge smaak.

 

Meer informatie: www.delangehoeve.nl

Naar bestellen:

Natuurlijk Tomaat

Het bedrijf Natuurlijk tomaat sinds 2000 in handen van  Alfons en  Henriëtte van den Hoek uit  Klein Dongen.

 

Eind 2015 zijn zij gestart met het biologisch telen van diverse groenten. In de kas kweken zij op biologische wijze verschillende soorten tomaten, komkommers. De tomaten die wij dit jaar telen zijn cherry tomaten, san marzano’s, cocktail- en roma tomaatjes en de trostomaten. Zij zijn enorm gedreven om een eerlijk, heerlijk en kwalitatief goed product te leveren. Verder vinden wij het belangrijk te verbinden en te innoveren.

 

Van de eigen tomaten maken wij sauzen voor de soep en voor de pasta. Maar we maken ook tomatenjam en chutney. En in samenwerking met De Laarhoeve wordt de tomatenketchup en de tomaatjes op zoetzuur (MarieJetjes) gemaakt. Deze producten worden verkocht onder de naam Henriëttes 

 

Meer informatie: www.natuurlijktomaat.nl

 

Naar bestellen:

De Fruitschuur

Bij De Fruitschuur van Familie Oostveen kunt u kwaliteitsfruit uit eigen boomgaard en streekproducten  kopen. Zij telen appels, peren en kersen in het land van Heusden en Altena, grenzend aan de Biesbosch.  Naast vers fruit worden er confituren gemaakt van de eigen producten. 

 

 

 

Meer informatie: 

www.oostveenfruit.nl

Naar bestellen

NL-Thee

NLthee. Gemaakt van de enige Nederlandse theeplant die gekweekt word in Zundert.

Anne Adams van NLthee maakt van deze plant thee in Ulicoten. 

Waar thee normaal uit China, India of Afrika komt wordt deze thee dus heel gewoon in Brabant gemaakt!

Heerlijke melanges met smaakvolle ingrediënten en een basis van echte Nederlandse  groene, zwarte of Oolong thee.

Verkrijgbaar in nostalgische zakken van 25 gram of een zakje van 5 gram (inclusief ongebleekte filter voor 1 pot thee)

Voor 1 kopje thee gebruik je 2 gram thee. 

Voor een pot 5 gram.

 

Meer info: www.nlthee.nl

Naar bestellen:

Brouwerij Pimpelmeesch

Noord-Brabant staat bekend als het land van‘de contente mens’. Brabanders zijn echte  levensgenieters en houden van gezelligheid.

 De naam van de Chaamse brouwerij geeft deze Brabantse levensinstelling op treffende wijze  weer.  Pimpelmeesch is een samenstelling van pimpelen (drinken) en meesch, dialect voor  mens. Eigenlijk  is een pimpelmeesch dus een vrolijke drinker. Het logo van de lachende pimpelmeesch is een  knipoog naar waar de Dorpsbrouwerij voor staat: de blije drinkende mens.

 

 

Meer informatie: www.pimpelmeesch.nl

Naar bestellen:

Dassemus

In 2004 ontstond bij ons, Ron Langeveld en Monique van der Goes, het idee een wijngaard te  beginnen. ze vonden een plek in Chaam, een landelijke gemeente ten zuiden van Breda. 

 Na een succesvolle proef met 100 planten besloten ze het groter aan te pakken. Inmiddels  is de wijngaard circa 4 ha groot en staan er 16000 stokken. 

 Naast de aanplant van de wijngaard is er ook geïnvesteerd in machines voor het onderhoud  van de wijngaard en voor de vinificatie. 

 In de wijnkelder gebruiken we voor de vinificatie een ontsteler en een pneumatische pers van Wottle. Ook de botteling doen we zelf. De wijngaard ligt in het buurtschap Dassemus en is daar naar vernoemd. De wijngaard grenst aan natuurgebied ‘t Broek en het Chaamse bekenstelsel. Achter de wijngaard beek loopt een laarzenpad van Natuurmonumenten. 

 

Ambitie & Visie

Het is onze ambitie is om een kwalitatief goede Nederlandse wijn te maken. Daarbij vraagt deze tijd naar ons idee om duurzaam gebruik van de grond. De wijngaard wordt daarom op biologische wijze beheerd. 

 

Meer informatie: www.dassemus.nl

Naar bestellen:

Streekhoning

 In het voorjaar worden de meeste bijenvolken uitgezet bij fruittelers en akkerbouwers in de regio Vanaf augustus worden de bijen kasten in en rondom de Biesbosch geplaatst. Hier groeit en bloeit  de Springbalsemien  Omdat deze bloem in dit natuurgebied in grote getalen voorkomt en bijen  graag vliegen graag op deze bloemen,krijg je een zuivere balsemien honing. Deze honing is heerlijk  zacht  van smaak en bevat diverse suikers en mineralen. Brabantse Streken haalt haar Balsemien ook wel Biesboschhoning genoemd bij verschillende imkers uit Brabant.

 

Naar bestellen:

Culinei

Tussen de rivieren, met een landschap van dijken, kanalen, polders en dorpen ligt het land van Heusden en Altena. Midden in dit gebied woont al generaties lang de familie Koekkoek. Boeren die al eeuwen de vruchtbare zee- en rivierklei bewerken om gewassen te laten groeien en (in)direct mensen te voeden. Zo ook aan de Uppelsehoek in Almkerk, in het hart van dit gebied. Hier woonde en werkte al eeuwen de familie Lagrouw. De eerste leden van deze familie worden genoemd in dit gebied in de zeventiende eeuw. Een van nazaten trouwde met een Koekkoek nazaat en zo kwamen deze families bij elkaar. Van oudsher gemengde boerderijen met akkerbouw en veehouderij. De laatste 50 jaar hebben veel bedrijven zich gespecialiseerd. Voor Koekoek  was dit akkerbouw. In de jaren negentig is de keuze gemaakt om met pluimvee te beginnen. Oude kringlopen op nieuwe schaal in ere herstellen. Het geteelde graan woordt voor de kippen gebruikt en de mest gaat voor een gedeelte weer terug op het land. Respect en afhankelijkheid van en voor de natuur zijn kernwaarden! 

 

Meer informatie: www.culinei.nl

Naar bestellen:

Jamman Spicy Pepperjam

 

Authentieke home-made producten zonder toegevoegde geur/kleur -en smaakstoffen. 100% natural, 100% delicious. Voorlopig produceren wij een reeks van 5 jams beschikbaar in (voorlopig) 2 verschillende inhoudsmaten die per sterkte/ intensiteit gekoppeld zijn aan een kleur.

Oplopend in sterkte is de volgorde: groen - geel - oranje - rood - zwart.

Door het gebruik van verschillende hete pepers en paprikas, smaakt elke jam compleet anders en op deze manier is er voor ieder wat wils. 

Dit product is ontwikkeld om de consument te prikkelen zelf te ontdekken wat de mogelijkheden van onze jams allemaal zijn.

 

Naar bestellen:

 

Korenmolen Nooit Gedagt

Korenmolen Nooit Gedagt uit het land van dokter Tinus Woerkum oftewel Woudrichem is  Nederlands  enige achtkante stenen stellingmolen. Deze molen  is nog dagelijks beroepsmatig in  bedrijf en daarmee  uniek in de regio en daarbuiten. Op ambachtelijke wijze én alleen op windkracht  wordt graan tot meel  (zowel biologisch als gangbaar) geproduceerd ten behoeve van circa 200  verschillende eindproducten.

 

Meer informatie: www.molennooitgedagt.nl 

Naar bestellen:

De twee leeuwen

In 2014 hebben België en Nederland de handen ineen geslagen om een speciaalbier te brouwen. Het eerste plan was om de Pootzak (orgineel bier van Brouwmeester Nico) nieuw leven in te blazen. Helaas bleken een aantal ingrediënten niet verkrijgbaar en is er besloten een heel nieuw bier te brouwen. Het doel was om een lekker fris blond bier te brouwen dat voor iedereen makkelijk toegankelijk is. Het eerste bier uit de Dame Jeanne van De Twee Leeuwen werd een heel lekker fris blond bier genaamd Fèrs Blond. De naam is te herleiden naar de woonplaats van Evert-Jan, Raamsdonksveer.  Raamsdonksveer (NL) en Laakdal (B) komen in Fèrs Blond prachtig samen in een heerlijk bier. Deze schone blonde doet haar naam eer aan. Hoog in de hop met een ronde body en frisse smaak van roggemout drinkt ze heerlijk weg. Inmiddels zijn we haar zusje Amber aan het brouwen. Amber heeft een warme en kruidige smaak en is iets zwaarder qua alcohol. Uiteindelijk doel is om een mooie variatie aan traditioneel gebrouwen bieren in een modern jasje te creëren.

Lokaal gebrouwen met een internationaal karakter

 

*Fèrs is dialect en staat voor Raamsdonksveer

 

Meer informatie: De Twee Leeuwen 

Naar bestellen:

De Santspuy

In een landelijke omgeving, even buiten Etten-Leur staat wijn- en aspergeboerderij De  Santspuy van de familie Sweep. Hier draait alles om de mooie dingen van het leven.  Verse kwaliteitsproducten, gezond en lekker eten.  We houden van hard werken en van  alles wat we ervoor terugkrijgen. Om dát gevoel met u  te kunnen delen, maakt ons  trots.

 

Wijnen                                                        Na veel dromen en jarenlange voorbereiding, is in 1998 de wijngaard aangeplant. We  hebben ons bekwaamd in het vak en grondig onderzocht welke rassen het beste zouden  passen in deze omgeving..Wijn telen is het hele jaar 'werk in uitvoering'. Soms met bloed, zweet en tranen.

Het is met gepaste trots dat wij u onze Santspuywijn presenteren. Onze 'witte' is lichtdroog en onze 'rode' is heerlijk vol van smaak.

Likeuren en advocaat

Oude, Brabantse familierecepten inspireerden ons tot zalig zoete, zelfgemaakte likeuren. We verwerken onder meer bramen, bessen, frambozen en (ja echt!), asperges tot unieke smaakmakers voor na de maaltijd. Ook verrassend als aperitief, gemixt met een koel glas witte Santspuywijn.

 

Meer informatie: www.desantspuy.nl

Naar bestellen:

Kuur natuur

Zeezout gewonnen in Spanje met zeewier van de Zeeuwse Stranden 

 

Naar bestellen:

Marja's Zuivel-ijs

Marja's zuivel-ijs wordt gemaakt op de boerderij van familie Taks in Terheijden. Deze boerderij is al sinds 1939 in handen van de familie Taks. Ruud heeft na zijn studie aan de Wageningen Universiteit bewust gekozen voor een leven als boer en het bedrijf van  zijn ouders overgenomen. Zij zijn nu de derde generatie die woont en werkt op deze boerderij. Marja heeft een aantal jaar gewerkt als productontwikkelaar bij verschillende voedingsmiddelenbedrijven. Jarenlang liep zij met de gedachte om haar achtergrond te combineren met de boerderij en zelf een zuivelproduct te maken. Maar dan wel een met zo veel mogelijk smaak uit natuurlijke ingrediënten en met zo weinig mogelijk toevoegingen. En, niet onbelangrijk, gewoon lekker!

 

Na een cursus ijsbereiding ontstond de passie voor ijs. Eerst als hobby thuis in de keuken, maar na een paar jaar experimenteren, besloten zij en Ruud om werk te gaan maken van deze passie. Marja’s zuivelijs was geboren!