Wij werken samen met  verschillende voornamelijk Brabantse bedrijven

De Laarhoeve

 

De Laarhoeve is een zorgboerderij in het dorp Diessen. Met een unieke ligging aan de rand van de  bebouwde kom en het beschermde natuurgebied Diessens Broek en het riviertje De Reusel.De unieke  ligging van de boerderij inspireerde mij om in 2000 het ouderlijk bedrijf over te nemen en er een plek        van te maken waar mensen met een verstandelijke beperking zich kunnen ontplooien.

Dit is  gebaseerd op 4 pijlers.

De verbinding met natuur geeft deelnemers regelmaat en ruimte, waarmee we gedragsproblemen verminderen en voorkomen

 

De mogelijkheden van de medewerker staat centraal, niet de beperking

 

We behandelen deelnemers normaal waar het kan, en bijzonder als het moet

 

De  ontwikkelboerderij biedt zinvol werk en zorgt zo voor ontwikkeling en eigenwaarde van de deelnemers

 

Dit bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig zorg- en productiebedrijf met diverse activiteiten en ruimte voor 25 deelnemers. En is uitgegroeid tot een professioneel productiebedrijf dat streekproducten verwerkt voor veel regionale telers.

 

Meer informatie: www.delaarhoeve.nl

Naar bestellen:

De Hanne Hoeve

De Hanne Hoeve is een bedrijf dat walnootolie maakt volgens de traditie van de Franse 'Nuciculteurs'. In 2013 heeft van Agtmaal de eerste Nederlandse walnoten gekraakt van de Brabantse Wal. In 2019 heeft de Hanne Hoeve de walnootolie productie van van agtmaal overgenomen 

 

De Hanne Hoevel haalt de noten uit de Brabant en heeft zelf walnootbomen aangeplant:

 

Naar bestellen:

Ramses Bier

Ramses Bier is een brouwerij in Hooge Zwaluwe met een brouwcapaciteit van 15 HL per brouwsel. De  brouwerij is ingericht met behulp van Crowdfunding. Ramses Bier heeft een missie en een passie:  Eigenwijs  bier brouwen voor de mensen die daar van houden. Alle Ramses Bieren zijn single hop, de  mout is  biologisch,  de hop nog niet. Indien mogelijk worden er lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft  ieder bier een  eigen,  unieke, uitgesproken smaak en kan iedereen genieten van een of meer vloeibare  snoepjes in zijn of  haar glas.  Proost!

 

Meer informatie: www.ramsesbier.nl

Naar bestellen:

Zuivelboerderij de Driehoek

Op de Driehoek wordt sinds 2015 kaas gemaakt en staat alles in het teken van het welzijn van de koeien die de melk produceren voor de kaasmakerij.

Zeventig dames zorgen voor de melk. De persoonlijke verzorging en het gebruik het gebruik van de modernste technieken zoals de melkrobot, waterbedden en een massage borstel zorgen ervoor dat het de koeien op het bedrijf aan niets ontbreekt. Door het dagelijks meerdere keren de boxen te verschonen en kalfjes en koeien regelmatig te scheren blijven ze niet alleen mooi schoon, maar zijn ze ook heel makkelijk in de omgang.

De filosofie is dan ook dat een relaxte goed verzorgde koe gezonder is en voor een optimale productie zorgt en een hoge kwaliteit melk oplevert.

Het is dan ook niet vreemd dat de Goudse kaas die gemaakt wordt dan ook niet het gebruikelijke E251 (natrium nitraat)nummers bevat. Iets wat puur is moet puur blijven.

De hoogzwangere koeien zijn het hele jaar in de gelegenheid om hun benen te strekken in de wei, de overige koeien gaan in het voorjaar zo gauw het weer het toelaat naar buiten.

Dit betekent dat de eerste graskaas van dit  al weer ligt te rijpen en vanaf 17 mei weer verkrijgbaar is.

Naast de gebruikelijke goudse kazen worden er ook veel kruidenkazen gemaakt ieder met een eigen uitgekiende smaak. En als enige in Nederland wordt De Benedictus gemaakt.

Deze kaas wordt op authentieke wijze gerijpt in de kelders van de Sint Paulus abdij. Het 

klimaat en vochtigheid in deze kelders geeft de ideale omstandigheden om de “roodfloracultuur” op de korst van de kaas te laten ontwikkelen.

De Benedictus is de enige roodflora kaas in Nederland die op deze manier gerijpt wordt en een natuurlijke eetbare korst heeft.  De roodflora geeft de kaas een geheel eigen smaak, geur en (rode) kleur. Het is door zijn romige textuur en pikante smaak onmisbaar voor op de kaasplank!

 

Aardbeien kwekerij De Goeije Kroon

De Goeije Kroon van Jeroen en Nancy Peeters is een aardbeienkwekerij die gelegen is in Het Brabantse Dongen. 

Op deze kwekerij worden aarbeien onder glas geteeld.

De voorkweek vindt plaats in de buitenlucht. Als de platen groot genoeg zijn worden ze naar binnen geplaatst.

Hierdoor kunnen er drie keer per jaar verse planten opgezet worden. En drie rondes geplukt worden. De eerste Aardbeien zijn er rond half april en de laatste worden tegen kerstmis geplukt.

Tussen de rondes zijn er enkele weken geen aardbeien. Maar door de samenwerking met de broer van Jeroen die in Rijen aardbeien buiten teelt  hebben we van april t/m december verse aardbeien 

Natuurlijk Tomaat

Het bedrijf Natuurlijk tomaat sinds 2000 in handen van  Alfons en  Henriëtte van den Hoek uit  Klein Dongen.

 

Eind 2015 zijn zij gestart met het biologisch telen van diverse groenten. In de kas kweken zij op biologische wijze verschillende soorten tomaten, komkommers. De tomaten die wij dit jaar telen zijn cherry tomaten, san marzano’s, cocktail- en roma tomaatjes en de trostomaten. Zij zijn enorm gedreven om een eerlijk, heerlijk en kwalitatief goed product te leveren. Verder vinden wij het belangrijk te verbinden en te innoveren.

 

Van de eigen tomaten maken wij sauzen voor de soep en voor de pasta. Maar we maken ook tomatenjam en chutney. En in samenwerking met De Laarhoeve wordt de tomatenketchup en de tomaatjes op zoetzuur (MarieJetjes) gemaakt. Deze producten worden verkocht onder de naam Henriëttes 

De verse komkommers, paprika's en tomaten zijn het teeltseizoen ook verkrijgbaar bij 't Bruijntje

 

Meer informatie: www.natuurlijktomaat.nl

 

Naar bestellen:

De Fruitschuur

Bij De Fruitschuur van Familie Oostveen kunt u kwaliteitsfruit uit eigen boomgaard en streekproducten  kopen. Zij telen appels, peren en kersen in het land van Heusden en Altena, grenzend aan de Biesbosch.  Naast vers fruit worden er confituren gemaakt van de eigen producten. 

 

 

 

Meer informatie: 

www.oostveenfruit.nl

Naar bestellen

Brouwerij Pimpelmeesch

Noord-Brabant staat bekend als het land van‘de contente mens’. Brabanders zijn echte  levensgenieters en houden van gezelligheid.

 De naam van de Chaamse brouwerij geeft deze Brabantse levensinstelling op treffende wijze  weer.  Pimpelmeesch is een samenstelling van pimpelen (drinken) en meesch, dialect voor  mens. Eigenlijk  is een pimpelmeesch dus een vrolijke drinker. Het logo van de lachende pimpelmeesch is een  knipoog naar waar de Dorpsbrouwerij voor staat: de blije drinkende mens.

 

 

Meer informatie: www.pimpelmeesch.nl

Naar bestellen:

Dassemus

In 2004 ontstond bij ons, Ron Langeveld en Monique van der Goes, het idee een wijngaard te  beginnen. ze vonden een plek in Chaam, een landelijke gemeente ten zuiden van Breda. 

 Na een succesvolle proef met 100 planten besloten ze het groter aan te pakken. Inmiddels  is de wijngaard circa 4 ha groot en staan er 16000 stokken. 

 Naast de aanplant van de wijngaard is er ook geïnvesteerd in machines voor het onderhoud  van de wijngaard en voor de vinificatie. 

 In de wijnkelder gebruiken we voor de vinificatie een ontsteler en een pneumatische pers van Wottle. Ook de botteling doen we zelf. De wijngaard ligt in het buurtschap Dassemus en is daar naar vernoemd. De wijngaard grenst aan natuurgebied ‘t Broek en het Chaamse bekenstelsel. Achter de wijngaard beek loopt een laarzenpad van Natuurmonumenten. 

 

Ambitie & Visie

Het is onze ambitie is om een kwalitatief goede Nederlandse wijn te maken. Daarbij vraagt deze tijd naar ons idee om duurzaam gebruik van de grond. De wijngaard wordt daarom op biologische wijze beheerd. 

 

Meer informatie: www.dassemus.nl

Naar bestellen:

Streekhoning

 In het voorjaar worden de meeste bijenvolken uitgezet bij fruittelers en akkerbouwers in de regio Vanaf augustus worden de bijen kasten in en rondom de Biesbosch geplaatst. Hier groeit en bloeit  de Springbalsemien  Omdat deze bloem in dit natuurgebied in grote getalen voorkomt en bijen  graag vliegen graag op deze bloemen,krijg je een zuivere balsemien honing. Deze honing is heerlijk  zacht  van smaak en bevat diverse suikers en mineralen. 't Bruijntje  haalt haar Balsemien ook wel Biesboschhoning genoemd bij verschillende imkers uit Brabant.

 

Naar bestellen:

Marja's Zuivel-ijs

Marja's zuivel-ijs wordt gemaakt op de boerderij van familie Taks in Terheijden. Deze boerderij is al sinds 1939 in handen van de familie Taks. Ruud heeft na zijn studie aan de Wageningen Universiteit bewust gekozen voor een leven als boer en het bedrijf van  zijn ouders overgenomen. Zij zijn nu de derde generatie die woont en werkt op deze boerderij. Marja heeft een aantal jaar gewerkt als productontwikkelaar bij verschillende voedingsmiddelenbedrijven. Jarenlang liep zij met de gedachte om haar achtergrond te combineren met de boerderij en zelf een zuivelproduct te maken. Maar dan wel een met zo veel mogelijk smaak uit natuurlijke ingrediënten en met zo weinig mogelijk toevoegingen. En, niet onbelangrijk, gewoon lekker!

 

Na een cursus ijsbereiding ontstond de passie voor ijs. Eerst als hobby thuis in de keuken, maar na een paar jaar experimenteren, besloten zij en Ruud om werk te gaan maken van deze passie. Marja’s zuivelijs was geboren!

Korenmolen Nooit Gedagt

Korenmolen Nooit Gedagt uit het land van dokter Tinus Woerkum oftewel Woudrichem is  Nederlands  enige achtkante stenen stellingmolen. Deze molen  is nog dagelijks beroepsmatig in  bedrijf en daarmee  uniek in de regio en daarbuiten. Op ambachtelijke wijze én alleen op windkracht  wordt graan tot meel  (zowel biologisch als gangbaar) geproduceerd ten behoeve van circa 200  verschillende eindproducten.

 

Meer informatie: www.molennooitgedagt.nl 

Naar bestellen:

De Twee Leeuwen

In 2014 hebben België en Nederland de handen ineen geslagen om een speciaalbier te brouwen. Het eerste plan was om de Pootzak (orgineel bier van Brouwmeester Nico) nieuw leven in te blazen. Helaas bleken een aantal ingrediënten niet verkrijgbaar en is er besloten een heel nieuw bier te brouwen. Het doel was om een lekker fris blond bier te brouwen dat voor iedereen makkelijk toegankelijk is. Het eerste bier uit de Dame Jeanne van De Twee Leeuwen werd een heel lekker fris blond bier genaamd Fèrs Blond. De naam is te herleiden naar de woonplaats van Evert-Jan, Raamsdonksveer.  Raamsdonksveer (NL) en Laakdal (B) komen in Fèrs Blond prachtig samen in een heerlijk bier. Deze schone blonde doet haar naam eer aan. Hoog in de hop met een ronde body en frisse smaak van roggemout drinkt ze heerlijk weg. Inmiddels zijn we haar zusje Amber aan het brouwen. Amber heeft een warme en kruidige smaak en is iets zwaarder qua alcohol. Uiteindelijk doel is om een mooie variatie aan traditioneel gebrouwen bieren in een modern jasje te creëren.

Lokaal gebrouwen met een internationaal karakter

 

*Fèrs is dialect en staat voor Raamsdonksveer

 

Meer informatie: De Twee Leeuwen 

Naar bestellen:

De Santspuy

In een landelijke omgeving, even buiten Etten-Leur staat wijn- en aspergeboerderij De  Santspuy van de familie Sweep. Hier draait alles om de mooie dingen van het leven.  Verse kwaliteitsproducten, gezond en lekker eten.  We houden van hard werken en van  alles wat we ervoor terugkrijgen. Om dát gevoel met u  te kunnen delen, maakt ons  trots.

 

Wijnen                                                        Na veel dromen en jarenlange voorbereiding, is in 1998 de wijngaard aangeplant. We  hebben ons bekwaamd in het vak en grondig onderzocht welke rassen het beste zouden  passen in deze omgeving..Wijn telen is het hele jaar 'werk in uitvoering'. Soms met bloed, zweet en tranen.

Het is met gepaste trots dat wij u onze Santspuywijn presenteren. Onze 'witte' is lichtdroog en onze 'rode' is heerlijk vol van smaak.

Likeuren en advocaat

Oude, Brabantse familierecepten inspireerden ons tot zalig zoete, zelfgemaakte likeuren. We verwerken onder meer bramen, bessen, frambozen en (ja echt!), asperges tot unieke smaakmakers voor na de maaltijd. Ook verrassend als aperitief, gemixt met een koel glas witte Santspuywijn.

 

Meer informatie: www.desantspuy.nl

Naar bestellen:

Verschuren Raamsdonk Asperges en Brocolli

Gebroeders Verschuren uit Raamsdonk hebben zich gespecialiseerd in de teelt van brocolli. 

In de periode april t/m juni wordt er geen brocolli geoogst in die periode hebben ze als bij teelt asperges.

Deze asperges worden geroemd in heel de omgeving. Zowel de asperges als de brocolli zijn in het oogstseizoen verkrijgbaar bij 't Bruijntje